Van dialoog naar klantenbinder

Baby come back…

Het bestaat… een energieleverancier die wil investeren in het behoud van haar klanten.

We selecteren geografische gebieden waar de uitstroom, of het uitstroomrisico hoog is. Hier gaan we de dialoog aan… een local engagement actie, via offline en online!

En om alles zo persoonlijk mogelijk te maken, sluiten we af met een roadshow!

We richten een volledig gebrande promo-container in. De gecustomizede container plaatsen we midden in de woonwijken, op de geselecteerde locaties. We betrekken lokale retailers bij deze campagne en koppelen de klantenbases aan elkaar. We versturen een DM, plaatsen een bericht in de huis-aan-huis folder en voeren geografisch gecentreerde social campagnes. Met een duidelijke call-to-action… eindelijk is er iets te halen voor iedereen. 

Voor bestaande klanten hebben we een leuk presentje klaar staan! Daarnaast is sowieso iedereen welkom om vragen te stellen over hun energiecontract en over energie-gerichte kwesties. We komen uitleggen wat we allemaal doen om milieugericht en klantgericht te werken. We laten zien waar de energie vandaan komt. En het allerbelangrijkste… we vragen de mening van de klant. Alle klanten die meedoen aan de questionnaire maken kans op een jaar gratis stroom.

De actie dient meerdere doelen:

Retentie:

Persoonlijke service aan bestaande klanten, je kan terecht met vragen over je verbruik, de maandelijkse factuur, of aanpassing/verlenging van het contract. Ook werden de bestaande klanten bedankt met een presentje. Voor deze campagne ontwikkelt Spark Agency een op maat gemaakte questionnaire, die voorzien is van Neuropsychologische kenmerken om de klant zo goed mogelijk te bereiken en te horen.

Win-back:

Oud-klanten maken we speciaal, door hun grootste ergernis weg te nemen en een speciaal aanbod om zich weer aan te sluiten, een eventuele overstapboete wordt vergoed.

Sales:

Indien men meer informatie wil over duurzaamheid of service (zonnepanelen, CV onderhoud etc.) worden gegevens genoteerd om follow-up te kunnen doen met een persoonlijk aanbod.

Give us data:
magic will happen!

Ready?

Set.

Spark!